Az oldal erotikus elemeket tartalmaz! Csak felnőtteknek!

Elmúltál 18?


30 napos hulladékmentes kihívás

1. NAP

Jómagam évek óta használom a vízszűrő kancsót. Nem csak olcsóbb hosszútávon, de rengeteg palackot hagyok így a bolt polcain. (Legalább 1,5 kartont ittam meg hetente! )
Csak azért szoktam rá az "ásványvíz" fogyasztására, mert a csapvíz szagától rosszul vagyok, plusz vezetékrendszertől függ, hogy mi ülepedik le egy pohár aljára. Viszont a vízszűrőn átfolyt víz teljesen megfelel a finnyás énemnek.
Még a legolcsóbb márkával ellátott szűrő is hatékony.
Tegnaptól pedig vágyam, hogy szerezzek egy vízszűrős kulacsot! Nagyon menő! Olcsóbb és drágább verziók is elérhetők.

Egyelőre az én "kulacsom" egy masszívabb műanyag palack, amit állandóan megtöltve viszek magammal. A húgomnak fémpalackja van. Igaz, nem olcsó, viszont nem pattog, nem reped meg az oldala, nem horpad be az alja...
Itt megtalálhatjátok a "Mi a baj a PET-palackokkal? Dióhéjban" című bejegyzést a Hulladékmentes.hu oldalán!


2. NAP

   A higiénia szempont valóban fontos, hiszen az egészségügyben, a vendéglátásban és tömegrendezvényeken okkal, illetve nyugodtabban használunk papírtörlőt, mintha hanyományos kéztörlővel találkoznánk.
   Megvan az oka, amiért a papírtörlő elterjedt, bár maga a reklám is okos volt, hiszen az ember szívesen használ eldobható dolgotokat, így könnyebben huny szemet a saját háztartásában növekedő szemét felett.
   Nyilván a koszos tesztilkéztörlők tapasztalatai sem segítettek; biztosan mindenkinek van olyan élménye, amikor inkább a nadrágjába törölte a kezét, minthogy a kifüggesztett törölközőt használja.

   Az otthonodban és a munkahelyeden viszont eldöntheted, hogyan oldod meg ezt a nevetségesnek tűnő, ám annál fontosabb kérdést.
   Hordhatsz magaddal saját, kis méretű törölközőt, törölheted a naprágodba, sáladba a kezed; ha alaposan lerázod a vizet a kezedről, EGYETLEN papírtörlő is elegendő lehet!
   Mosogatószivaccsal és konyharuhával is tarthatod tisztán az asztalt és a konyhapultot (ha a szennyeződés olajos, zsíros, vannak házi parktikák azok eltávolítására vegyszermentesen).
   Nálunk a papírtörlőtekercs már hosszú hetek óta kitart, ugyanis alig használunk, illetve ha csupán két csepp kifolyt kavét, vagy egy kis vizes foltot kell feltörölni vele, hagyom megszáradni, és máris használható valami másra.
Itt elolvashatjátok az aktuális cikket a hulladékmentes.hu oldalán!


3. NAP

   Egy tipikus magyar városlakó kommunális kukájának mintegy harmada szelektálható anyagokból tevődik össze... Hihetetlen, mi?
   Nem a szüleim szoktattak a szelektív hulladékgyűjtésre, hanem egyszerűen ésszerűnek és hasznosnak tartom. Egyrészt máshogy nem is férne el a konyhai szemét, csak ha a szelektívet külön helyezem el, másrészt jó érzés kis fogaskerékként egy épülő, komolyodó gépezet részévé válni.
   Mindenkinek van olyan ismerőse, aki azt hangoztatja: Minek, hiszen úgyis összeöntik! Azoknak ajánlom ezen poszt hozzászólásait végigböngészni :) 

- A papírtáskát a papír gyűjtésére használom, tehát máris újra felhasználtam.
- Az üvegeket mosható textil szatyorba rakom, így tisztíthatom, ha mégis koszolódik, bár az üvegeket mindig kiöblítem.
- A műanyagot pedig kukoricakeményítőből készült, lebomró szacskóba teszem, hogy ezzel is védjem a környezetet a műanyagtól.
   Ez MEGELŐZÉS, a szelektálással kevesebb hulladék termelődik; magával hozza, hogy kevesebb szemetet termelsz. Ha mindenki szelektálna, sokkal olcsóbbá válnának az újrahasznosított termékek.
Az aktuális cikket ezen a linken érhetitek el!